Начин на приготвяне
Сложете мидите във вода с разтворена в нея една лъжица сол. Така ще изхвърлят пясъка, който съдържат.
Накълцайте праза, тиквичката и лука и ги задушете за 10-15 минути в зехтина на умерен огън.
Нарежете картофа на парченца и сложете при другите зеленчуци на огъня за 4-5 минути.
Налейте пилешкия бульон и гответе под капак 20 минути.
През това време си пригответе броколите, като ги накъсате на малки розички. Сложете на котлона вода с малко сол и когато заври на силен огън пуснете розите и варете 9-10 минути. Отцедете и облейте със студена вода, за да се спре процесът на готвене и да не омекват прекалено.
Измийте хубаво мидите и ако трябва изплакнете в още няколко води, докато спрат да пускат пясък.
Когато супичка е почти готова, добавете свеж магданоз, черен пипер и пасирайте. По желание разредете с малко вода. Сложете и мидите и варете докато се отворят. Може да ги направите и отделно, на пара или тиган с малко зехтин.
Вкусната супа сервирайте топла като във всяка порция сложите от броколите и поръсите с хубав зехтин. Супата от праз с миди и броколи е готова.
Добър апетит!