Плато от калмари и скариди

Даяна НиколоваДаяна НиколоваПомощник Готвач4316391
12/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите:

Калмарите се почистват и измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 0.5 см (по избор).

Поставят се в бирата и престояват около 30 мин, за да се мариноват. През това време се приготвя смес от брашното, галетата, разбитите яйца, сол и малко черен пипер. В дълбок съд изсипваме олио и го загряваме за пържене.

След като калмарите са се мариновали, ги топим в сместа и ги пържим.

Скаридите:

Скаридите не се обелват, пекар се с люспите и след това се отделят при консумация. Тях ги овкусяваме с зехтин, риган, мащерка и хималайска сол.

Нареждаме ги на шишчета по около 4/5 (зависи колко големи скариди сте избрали). Пекат се на барбекю, което им придава приятен опушен вкус.

Сервираме морските дарове върху голямо плато.

На него поставяме сол и нарязаните лаймчета или лимони. Останалата декорация на платото от калмари и скариди е по ваш вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар