Начин на приготвяне
Пъстървата се почиства, измива и отцежда от водата. Посолява се с малко сол (ако диетата ви го позволява) черен пипер. Добре е да отлежи така поне 30 мин.
Върху лист алуминиево фолио поставяме нарязани на шайби домати в ред, колкото е дължината на рибата. Поръсваме с риган или поставяме малка клонка от подправката, ако имаме в наличност.
Слагаме овкусената пъстърва върху доматените шайби. Лимона нарязваме на тънки шайби. Половината от тях поставяме във коремчето на рибата, а другата половина нареждаме отгоре и.
Поливаме със зехтин и загъваме нашата риба във фолио. Рибата се пече на загрята предварително скара по 12 минути(приблизително) и от двете страни.
Така приготвена, пъстървата е подходяща за диетично, леко хранене. Да ви е вкусно!