Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия и пъстърва във фолио за начинаещи

Скумрия и пъстърва във фолио за начинаещи

МиховМихов
Новак
21170101
Скумрия и пъстърва във фолио за начинаещи
Снимка: Михов
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Е, това е! Бързо, лесно и вкусно! Сервивареме със салата от останалите продукти и чаша охладено бяло вино"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. ~350 г
  • пъстърва - 1 бр. ~225 г
  • лук шалот - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1 брой
  • царевица - консерва
  • пресен лук - 1 връзка
  • подправка за риба - 10 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравейте, готвачи!

Поради динамичния ни живот напоследък реших да направя серия с лесни, вкусни и най-вече полезни рецепти. За трениращите спорт и/или тези, които не обичат да готвят, съм приготвил няколко интересни решения.

Всички знаем, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, незаменими аминокиселини, които нашето тяло не може да произведе само, но много малко от нас знаят за витамините и микроелементите, които ни носи.

Тази рецепта за печена риба, колкото е лесна, толкова и универсална за всякакъв вид риба.

Имайте предвид, че рецептата може да бъде усъвършенствана за романтична вечеря или за гости - с малко джинджифил, дафинов лист, чесън на прах, черен и пушен червен пипер, с домашно приготвено картофено пюре.

Ето и как да я приготвите:

Първо, измийте хубаво рибата (ако се налага, минете повърхността и няколко пъти с нож, за да паднат и дребните люспички, острието на ножа трябва да сочи към главата и да се започне от опашката към нея, без да прилагате натиск).

След това взимаме алуминиевото фолио и го разстиламе върху масата (фолиото трябва да е 2 пъти по-дълго и 2 пъти по-широко от тялото на рибата.

Напръсквам фолиото с олио, без да прекаляваме, и подреждаме нарязаните на кръгове (както е показано на снимките) домат, шалот и лимон.

Поставям предварително овкусената риба (в случая е готова подправка за риба, за по-лесно) и покривам със същите, но по обратен ред лимон, домат, шалот.

Завивам с фолиото и пускам във предварително загрята фурна на 200 °C за 20 мин.

След тези 20 мин намалявам на 150~160 °C за 40 мин рибата във фолио.

Е, това е. Бързо, лесно и вкусно! Сервираме със салата от останалите продукти и царевица по мой вкус :)

Бон Апети с моята рецепта за скумрия и пъстърва във фолио за начинаещи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: