Начин на приготвяне
Ориз басмати се измива под вода около 5-6 пъти, за да се измие всякакво нишесте което съдържа. Изсипва се в тенджера с дебело дъно, прибавят се зехтин, сол, щипката куркума, дафинов лист, щипка - две розмарин, много ситно нарязана зелената чушка, (тя е повече за аромат), прясно смлян черен пипер, лимоновата кора, залива се с водата.
Поставя се на силен котлон да заври под капак, след това се намалява температурата, от 9-та степен на 3-та, и се оставя да къкри за около 15 мин. През това време той ще поема водата.
Сваля се от котлона, прибавя се подправката Рас ел ханут, много леко се разрохква с вилица и отново се похлупва с капака и се оставя за 5-10 мин. Оризът е готов и се разрохква с вилица.
Скаридите, които съм ползвала са бланширани, за улеснение. Избрах си по-малки скариди. Поставят се в купа, подправят се със сол и лимонов сок.
Брашното се разбърква с бакпулвера, още малко сол и смлян черен пипер. Яйцето се разбива с водата. Прибавя се брашното при разбъркване, трябва да се получи еднородна смес.
Загрява се повече зехтин в дълбок тиган, заедно с пеперончиното, то ще придаде приятен лют вкус, но е по избор. Би трябвало да се изпържат в маслена баня. Всяка скарида се потопява в сместа за панировката и се пуска в горещата мазнина.
Пържат се за около 2 до 3 мин. или до златисто, но не бива да се прекалява, те много бързо стават готови.
Сервира се ориз, той ще послужи за канапе, като никога не се оформя в ринг, защото е ориз Басмати, за да може да се забелязват отделните му зрънца. Отгоре се подреждат скариди, около 5-6 бр. на порция.