Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на тънки филийки. Посоляват се в дълбока купа, за да си пуснат сока. Тиквичките се обелват и измиват. Нарязват се по дължина на тънки филийки.
В дълбока купа се подправя със самардала и се добавя олио. Овалват се добре. Чушките се измиват. Разрязват през средата и се почистват от семките. На котлона се слага да загрее оребрен тиган.
Леко се намазва за чушките. Нареждат се чушките, за да гриловат. Обръщат се и от двете страни. Този процес се повтаря с всички зеленчуци. Започва се с чушките, за да имат време да поомекнат. След като картофите са пуснали сока си, той се отстранява.
И те се овалват с олио и сол. Когато чушките са готови, се гриловат и тиквичките. Гриловат се и картофите. В йенска тенджера се нарежда плътен ред тиквички. После се нарежда плътен ред картофи.
Ако смятате, че не сте използвали достатъчно сол, на всеки ред картофи се подправя със сол и черен пипер. Половината от сиренето се натрошава равномерно отгоре. Всички чушки се нареждат на един ред отгоре.
Нарежда се още един ред картофи. Отново се поръсва обилно с останалото сирене. Ако са останали картофки, се нареждат отгоре и се завършва с плътен ред гриловани тиквички. В дълбока купа се чукват яйцата.
Добавя се прясното мляко и се разбиват. Зеленчуците се заливат с тази смес. Слага се във фурната да се пече. Кашкавалът се настъргва. Когато яйцата се стегнат, огретенът се поръсва с кашкавала.
Връща се обратно във фурната до запичане на кашкавала. Тази рецепта отнема повече време, но пък си заслужава да се отдели.