Бисквити с кафе и шоколадови капки

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
14/06/2019
"И запомнете, не е задължително да поднасяте тези бисквитки с кафе с кафето, но е задължително да ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • еспресо - 60 мл
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 125 разтопено
  • царевично нишесте - 100 г
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • брашно - 420 г
  • шоколадови капки - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса с вентилатор

Плоски тави - 2 бр., покрити с хартия за печене

Количествата на дадената рецепта са съвсем точни. Не е необходимо да се добавя повече брашно.

Еспресото и разтворимото кафе се смесват. Маслото се разтопява, охлажда се до стайна температура.

В купа се счукват двете яйца, прибавя се захарта, разбърква се хубаво с телена бъркалка, да се разпенят добре яйцата със захарта, прибавя се на струйка маслото при непрекъснато разбиване с бъркалката, изсипва се цялото кафе, следват нишестето, бакпулверът, шоколадовите капки и на порции се прибавя брашното.

В началото се разбърква с телената бъркалка или широка шпатула, а след това се оформя топка с ръка. Тестото е много меко, приятно за работа и не лепи по пръстите.

Загребват се топчета с малка сладоледена лъжица с диаметър около 2.5 см , или се откъсват топчета с ръка, измерват се на кантарче (около 34-36 г всяко). Овалват се топчета между дланите и се подреждат с разстояние едно от друго в тавата върху хартията .

Бисквитите се пекат на 170 градуса за около 15-20 мин. Оставят се в тавата да се охладят и след това се изваждат.

Поднасят се към хубаво черно еспресо.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар