Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Тиквени бисквити с овес и шоколадови капки

Тиквени бисквити с овес и шоколадови капки

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2722k5714
Тиквени бисквити с овес и шоколадови капки
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Тиквени бисквити с овес и шоколадови капки - перфектните сладки за всеки ден и всеки повод."

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 170 г фини
  • тиква - 200 г (сварена)
  • брашно - 200 г
  • кокосови стърготини - 50 г
  • кафява захар - 80 г
  • масло - 90 мл разтопено
  • мед - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • шоколадови капки - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за тиквени бисквити с овес и шоколадови капки, най-напред нарежете тиквата на парчета, сложете ги във вряща вода и ги сварете, след което го пюрирайте.

В голяма купа изсипете овесените ядки и пюрето от тиква. Разбъркайте и оставете за половин час. След това прибавете захарта, кокосовите стърготини и брашното.

Разбъркайте добре и сложете яйцето, меда, разтопеното масло, бакпулвера и канелата. С ръце омесете тесто.

Пригответе широка тава и я застелете с хартия за печене. От полученото тесто с лъжица или с ръце оформете топчета и ги притиснете да станат бисквитите плоски.

Старайте се да са с приблизително еднакви размери. Върху всяка една бисквита сложете шоколадови капки и ги притиснете.

Изпечете сладките с тиква на загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или до златисто.

Ако обичате да похапвате сладко, продължете кулинарните експерименти с още идеи за тиквени бисквити и мъфини с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: