Начин на приготвяне
За тази рецепта за тиквени бисквити с овес и шоколадови капки, най-напред нарежете тиквата на парчета, сложете ги във вряща вода и ги сварете, след което го пюрирайте.
В голяма купа изсипете овесените ядки и пюрето от тиква. Разбъркайте и оставете за половин час. След това прибавете захарта, кокосовите стърготини и брашното.
Разбъркайте добре и сложете яйцето, меда, разтопеното масло, бакпулвера и канелата. С ръце омесете тесто.
Пригответе широка тава и я застелете с хартия за печене. От полученото тесто с лъжица или с ръце оформете топчета и ги притиснете да станат бисквитите плоски.
Старайте се да са с приблизително еднакви размери. Върху всяка една бисквита сложете шоколадови капки и ги притиснете.
Изпечете сладките с тиква на загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или до златисто.
Ако обичате да похапвате сладко, продължете кулинарните експерименти с още идеи за тиквени бисквити и мъфини с тиква.