Диетични тиквички на скара

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
15/06/2019
"Защото фигурата има значение, но и вкусът - затова вкусни диетични тиквички "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 419
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се млади тиквички с приблизително еднаква дължина. Измиват се много хубаво под течаща студена вода с помощта на гъба, отрязват се дръжките и без да се белят се нарязват по дължина на средно дебели и еднакви (3-4 мм) филийки. За тази цел аз използвам V-образно ренде.

Нареждат се върху чиста памучна кърпа и отгоре се покриват с друга кърпа. Оставят се за около 30 минути (може и повече), за да попият кърпите излишната влага. По този начин тиквичките няма да поемат много мазнина ще се изпекат на скарата много по-бързо.

След като са подсушени по този начин, тиквичките се намазват от всички страни с помощта на четка с олиото и се изпичат на добре загрята скара и от двете страни.

Веднага след като се изпекат първите тиквички и докато са още горещи, се прехвърлят в подходящ съд и се поръсват със сол, прясно смлени черен пипер, кимион, чили, сушен розмарин и с нарязаните на ситно пресен чесън, копър, магданоз и мента.

Следващите тиквички се нареждат върху първите и отново се поръсват с гореспоменатите ароматни подправки и мерудии. Така се редят на пластове до изчерпване на продуктите.

След това съдът се похлупва и тиквичките се прибират на студено, за да се охладят и овкусят.

Охладените тиквички може да поднесете като основно диетично ястие, може да гарнирате по желание с ниско маслено кисело мляко. Друг вариант е да ги поднесете върху филийка, като лек и диетичен сандвич, подходящ за летните горещини.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар