Кюфтета от тиквички и чесън

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5869114446
16/06/2019
"Традицията повелява от първите тиквички от градината да се приготвят кюфтета от тиквички и чесън "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 261
  • Преглеждания за месеца11666
  • Преглеждания за седмицата189
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отстранете дръжките на тиквичките. Настържете, посолете и ги оставете да се отцедят за около час. При готовност вземете с шепи от настърганите тиквички и изстискайте колкото може повече от сока им.

Изстисканите и настъргани тиквички сложете в купа и добавете към тях яйцето, брашното, пресования чесън, нарязания копър и настърганото сирене. Хубаво разбъркайте всичко, за да се получи гъста еднородна смес.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и с лъжица сипете от сместа за кюфтета от тиквички. Пържете от едната страна до златисто и обърнете с шпатула, за да се изпържат и от другата страна, или по 2-3 мин. от страна.

Извадете готовите зеленчукови кюфтета в чиния застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. По желание сервирайте с млечен сос от гъсто кисело мляко с орехи, чесън и копър. След това ви остава само да се насладите на тези невероятни кюфтета от тиквички и чесън!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар