Кюфтета от тиквички и чесън

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кюфтета от тиквички и чесън
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Традицията повелява от първите тиквички от градината да се приготвят кюфтета от тиквички и чесън"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка нарязан
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отстранете дръжките на тиквичките. Настържете, посолете и ги оставете да се отцедят за около час. При готовност вземете с шепи от настърганите тиквички и изстискайте колкото може повече от сока им.

Изстисканите и настъргани тиквички сложете в купа и добавете към тях яйцето, брашното, пресования чесън, нарязания копър и настърганото сирене. Хубаво разбъркайте всичко, за да се получи гъста еднородна смес.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и с лъжица сипете от сместа за кюфтета от тиквички. Пържете от едната страна до златисто и обърнете с шпатула, за да се изпържат и от другата страна, или по 2-3 мин. от страна.

Извадете готовите зеленчукови кюфтета в чиния застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. По желание сервирайте с млечен сос от гъсто кисело мляко с орехи, чесън и копър. След това ви остава само да се насладите на тези невероятни кюфтета от тиквички и чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: