Начин на приготвяне
Отразях с нож капачета от доматите. Оставяме го настрани, след това с помощта на лъжица издълбаваме сърцевината на доматите.
Така готовите домати осоляваме леко и слагаме с дъното нагоре да се изцедят.
Всички зеленчуци измих и нарязах. Първо задуших лука, морковите и гъбите. Към тях прибавих каймата, която размих с малко вода. Добавяме и част от сърцевината на доматите, нарязана на парченца.
Овкусяваме плънката със сол, кимион, черен и червен пипер и разбъркваме добре. Изключваме котлона и тогава добавяме чушките, сурови, чесъна и джоджен.
С тази смес напълних всеки домат и ги подредих в намазнена тава. Сложих пак капачета и пекох около 1 час.
След което ги махнах и запекох за 10-15.
Готовите пълнени домати поръсваме обилно с нарязан магданоз. Надявам се да се харесат на всички.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа