Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Флам Кухен

Флам Кухен

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Флам Кухен2 / 2
16/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Интернационална вкусотия с интересно име и дваж по-интересен вкус"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. топличка
  • мая - 1 ч.л. (5 г)
  • сол - 1 ч.л. (5 г)
  • брашно - 1/2 ч.ч. самонадигащо се
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. обикновено
  • бекон - 1 ч.ч., нарязан на кубчета
  • заквасена сметана - 1 ч.ч. 14% или крем фреш
  • лук - 1 ч.ч. нарязан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваната чаша в рецептата е с вместимост 250 мл!

За тестото смесете топлата вода и маята и се оставя да престои 5 минути, докато шупне. Добавете сол и брашно и разбъркайте с дървена лъжица, докато се оформи тестото и започне да се отделя от стените на купата. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете в продължение на 2 минути, докато тестото стане меко и еластично. Покрийте и оставете да втасва 20-та минута на топло място.

Загрейте фурната до 220 градуса и си пригответе дъска или тава за печене, застлана с хартия за печене. Сложете бекона в малко студена вода, оставете да кипне и го отцедете. Това се прави, за да може беконът да се освободи от излишни мазнини и сол и да не изгаря по време на печене на тартата.

Тестото се разделя на 4 равни части, които леко се посипват с брашно. Всяка се разточва тънко на правоъгълен и тънък блат, като за пица.

Разпределяйте върху всеки блат по 1/4 от заквасена сметана върху повърхността на тестото, отгоре поръсете с 1/4 от лука, бекона и подправяйте със сол и черен пипер.

Изпечете флам кухена във фурната за около 8 минути всеки. След това приплъзнете от хартията за печене и запечете без нея още около 3 минути, докато се получи златиста и хрупкава коричка.

Готовия флам кухен върнете върху хартията и разрежете на квадратни парчета. Във Франция Флам Кухен е известен като Тарт Фламбе (Tarte flambée). Във Франция и Германия тестото на Флам Кухен може да се купи готово от магазините.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мимс
мимс
благодаря ще го пробваме :)
29.12.2013 23:26
мимс
мимс
брашно - 1/2 ч.ч. (125 мл) самонадигащо се
какво ще рече - самонадигащо се брашно ?
29.12.2013 21:23
1
Покажи всички подкоментари