Сиропиран Кухен

Сиропиран Кухен
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сочен сладкиш за най-хубавите моменти с хората, които обичате"

Необходими Продукти

  • За блата
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 7 с.л.
  • прясно мляко - 7 с.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За карамелената глазура
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехови ядки - 1 1/2 ч.ч. едро млени
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата за блата в купа и ги разбийте с миксер около 2-3 минути. Добавете захарта и продължете да разбивате до еднородност. Прибавете олиото и прясното мляко.

Смесете брашното с бакпулвера, добавете към течните съставки и разбъркайте до гладка, кексова смес.

Изсипете смета в тава с незалепващо покритие и изпечете в загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.

Охладете.

Пригответе захарен сироп, като кипнете водата и захарта. Полейте сладкиша.

Пригответе карамелената глазура, като стопите захарта на умерена температура при непрекъснато бъркане. Захарта бързо се карамелизира.

Разбийте жълтъците с прясното мляко.

Карамела отстранете от котлона, прибавете размекнатото масло и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес, а след това и ореховите ядки.

Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.

Полейте сладкиша и го оставете на хладно за около 1-2 часа.

Нарежете сиропирания сладкиш на подходящи парчета и поднесете.

Много, много приятен сладкиш!

Сиропираният Кухен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: