Сладкиш Кухен

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Сладкиш Кухен1 / 2
24/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Сладкиш, който си струва да опиташ"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г свинска
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 125 г
  • нишесте - 125 г
  • бадеми - 60 г, смлени
  • мармалад - 150 г, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме свинската мас на стайна температура поне за два часа.

В купа внимателно разбъркваме свинската мас с пудрата захар, докато се хомогенизира (най-добре става с дървена лъжица).

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Внимателно, един по един прибавяме жълтъците към сместа с мастта, като бъркаме непрекъснато.

Добавяме брашното, нишестето и смлените бадеми.

Прибавяме и разбитите на сняг белтъци, като внимаваме с разбъркването, за да не спаднат. Сипваме в тавичка.

Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 мин.

Сервираме с мармалад или сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: