Топла салата от тиквички с орехи и сирене

16/06/2019
"Сигурни ли сте, че това е само салата, че ние така я нападнахме, че няма да остане за другите да я опитат "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 027
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • тиквички - 600 - 700 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • краве сирене - 100 г
  • орехи - 30 г печени
  • олио - 30 мл за печене на тиквичките
  • зехтин - 30 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ябълков оцет - на вкус (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса.

Тавата на фурната се застила с хартия са печене и се намазва с половината олио.

Тиквичките се нарязват на филии с дебелина 1-1.5 см. и се подреждат в тавата (на 1 ред). Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с останалото олио.

Пекат се до златисто около 30 минути. Обръщат се и се запичат 20 минути и от другата страна. Зехтинът, копърът и чесънът се запържват за 2-3 минути в дълбок тиган.

Добавят се тиквичките и се сотират 5-6 минути, като се разбъркват от време на време. Сипват се в подходяща чиния и се поръсват с натрошеното сирене и накълцаните орехови ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар