Начин на приготвяне
В купа пресейте 600 г брашно, добавете солта и разбъркайте.
В друга купа поставете меда и залейте с горещата вода, разбъркайте, за да се разтвори. Прибавете маята и топлото прясно мляко, разбъркайте. Прибавете яйцето и топлото разтопено масло, разбъркайте и добавяйте брашното на етапи при непрекъснато бъркане.
Поставете тестото на плота и добавяйки по 1 с.л. брашно, замесете меко, нелепнещо по ръцете тесто. Поставете тестото в намаслена с олио купа, покрийте със стреч фолио и оставете за 40 минути на топло да втаса. Премесете тестото, завийте го отново и го оставете за 1 час да втаса наново.
Премесете тестото и го разделете на 12 еднакви по големина парчета, които оформяте на топчета.
Подредете топчетата в тава, на разстояние едно от друго, и леко ги притиснете с пръсти. Оставете питките да втасат наново за около 40 минути, намажете ги с разбитото с вода и сол яйце и поръсете със сусам.
Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Извадете готовите малки питки и ги завейте с чиста кърпа, за да омекнат.
След това можете да ги използвате при направата на хамбургери.