Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чудни питки за хамбургери

Чудни питки за хамбургери

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Чудни питки за хамбургери
Снимка: Мария Симова
1 / 3
16/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Първа стъпка при приготвяне на вкусен хамбургер е да приготвиш питка - ето ви изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • мед - 1 с.л.
  • вода - 30 мл гореща
  • суха мая - 7 г
  • прясно мляко - 320 мл топло
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 75 г разтопено
  • брашно - 600 г +30 - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте 600 г брашно, добавете солта и разбъркайте.

В друга купа поставете меда и залейте с горещата вода, разбъркайте, за да се разтвори. Прибавете маята и топлото прясно мляко, разбъркайте. Прибавете яйцето и топлото разтопено масло, разбъркайте и добавяйте брашното на етапи при непрекъснато бъркане.

Поставете тестото на плота и добавяйки по 1 с.л. брашно, замесете меко, нелепнещо по ръцете тесто. Поставете тестото в намаслена с олио купа, покрийте със стреч фолио и оставете за 40 минути на топло да втаса. Премесете тестото, завийте го отново и го оставете за 1 час да втаса наново.

Премесете тестото и го разделете на 12 еднакви по големина парчета, които оформяте на топчета.

Подредете топчетата в тава, на разстояние едно от друго, и леко ги притиснете с пръсти. Оставете питките да втасат наново за около 40 минути, намажете ги с разбитото с вода и сол яйце и поръсете със сусам.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Извадете готовите малки питки и ги завейте с чиста кърпа, за да омекнат.

След това можете да ги използвате при направата на хамбургери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: