Начин на приготвяне
Разтворете маята с 1 ч.ч. чаша хладка вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да втаса.
В купа чукнете яйцата, добавете маята, олиото и киселото мляко и разбъркайте.
Добавяйте постепенно брашно като най-напред бъркате с лъжица, а после започнете да месите до гладко незалепващо тесто.
Покрийте тестото и го оставете на топло, да удвои обема си. Накъсайте тестото на 10 топки и ги оформете като малки питки.
Наредете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с жълтък, поръсете със сусам и ги оставете отново да бухнат.
Изпечете ги във фурна, като постепенно увеличавате температурата до 180 градуса.
Домашните питки за хамбургери са готови.
Коментари