Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Домашни питки за хамбургери

Домашни питки за хамбургери

Домашни питки за хамбургери
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Най-вкусните бургери стават с домашно приготвени питки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • брашно - за омесване на меко тесто
  • сусам
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с 1 ч.ч. чаша хладка вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да втаса.

В купа чукнете яйцата, добавете маята, олиото и киселото мляко и разбъркайте.

Добавяйте постепенно брашно като най-напред бъркате с лъжица, а после започнете да месите до гладко незалепващо тесто.

Покрийте тестото и го оставете на топло, да удвои обема си. Накъсайте тестото на 10 топки и ги оформете като малки питки.

Наредете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с жълтък, поръсете със сусам и ги оставете отново да бухнат.

Изпечете ги във фурна, като постепенно увеличавате температурата до 180 градуса.

Домашните питки за хамбургери са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria.tonova
maria.tonova
с маково семе също може да се поръси
15.11.2019 21:14