Начин на приготвяне
Брашното не го пресях, но го разбърках добре с тел заедно със солта.
Маята, разтворих със захарта за 10 - 15 минути. Забърках тесто за хлебчета, но не го месих много.
Оставих времето да работи вместо мен - за около 40 минути или докато увеличи двойно обема (е, почти го увеличи толкова. Все пак е по-хладно в къща през зимата :).
Когато го извадих от купата, в която втасваше, се беше отпуснало много и това ми помогна да го преместя много бързо и лесно.
Разделих го на 8 топки, от които оформих питките за бурегери. Оставих да втасват отново за 20 минути.
В предварително загрята фурна ги пуснах да се пекат само отдолу за 10-тина минути, а после ги пуснах и отгоре за 30 минути.
И всичко това на 200°C. Така пече моята фурна, но тя няма вентилатор и е с външни реотани (ако тази информация е полезна за някой, за да прецени как да действа в неговия случай).
Станаха прекрасни лесни домашни питки за бургери!