Начин на приготвяне
Първо чистим черешите от костилките. Една шепа заделяме за украса на тортата. Останалото пасираме. слагаме заедно със захарта на котлона. След като минат 15 минути, махаме от котлона.
От сока заделяме една малка чаена чаша.
Минаваме към крема. Слагаме млякото на котлона и в една купа разбиваме брашното, яйцето и сока от черешите с ванилията.
Всичко това разбиваме хубаво и сипваме към млякото. Правим крема и започваме с тортата.
В подходящ съд почваме да редим ред бисквити, ред крем и така завършваме нашата бисквитена торта.
Слагаме в хладилника, за да се стегне. След като минат поне три часа, изваждаме. Разбиваме сметана, в която добавяме заделената чаена чаша сок от череши. Намазваме хубаво със сметаната и украсяваме с череши.