Начин на приготвяне
Тиквичката е нискокалорична храна. Хем лесно се отглежда, хем не струва много пари, особено през летните месеци.
Има нисък гликемичен индекс и е подходяща храна за хора с високо ниво на инсулин в кръвта. Подходяща е и за спортуващи и хора, целящи намаляване или поддържане на телесното тегло.
Тази рецепта на студена супа от тиквички беше моя импровизация в забързаното ми ежедневие. Напук на широкото схващане, че тиквичката се консумира основно пържена или печена.
В голямата чаша (800мл) на нутри блендер поставете нарязана на кубчета тиквичка, предварително измита с отстранена дръжка.
Прибавете няколко сурови орехови ядки, няколко стръка копър, куркума на прах, щипка черен пипер, една малка скилидка чесън, хималайска сол.
Добавете гъсто домашно кисело мляко (или купено от магазина с висок процент масленост). Добре ще е, киселото мляко да е охладено предварително.
Блендирайте студена супа от тиквички за няколко секунди и готово.
Тази свежа диетична супа е подходяща за горещите обеди или вечери и с нея може спокойно да замените едно цяло хранене.