Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на средно големи парченца. Оставете си няколко връхчета от аспержите за декорация.
Загрейте 25 грама от маслото със зехтина и задушете първо лука и целината до омекване, после сложете тиквичката и картофа, добавяйте по малко сол към всеки новоприбавен зеленчук.
Гответе 3-4 минути и пуснете и аспержите с чесъна и кориандъра (стръковете от зелената подправка може да сложите цели).
Налейте бульона горещ и варете около 20 минути или до пълно омекване и готовност на всички зеленчуци. Доливайте си водичка, колкото е необходимо.
Доовкусете с още сол и подправки по желание (подходящи са естрагон, магданоз, бял пипер, девесил).
Отстранете от огъня и сложете още 25 грама масло, което ще се разтопи почти веднага и ще придаде лъскав и красив вид на ястието ни. Пасирайте до предпочитаната от вас консистенция.
Загрейте на умерен до силен огън маслото и зехтина за крутоните. Запечете/запържете първо връхчетата от аспержите, а после нарязаните на кубчета филии хляб до приятен загар и хрупкавост.
Сервирайте супата от тиквички с крутони и украса от аспержи.
Кремсупата с тиквичка и аспержи е готова.
Коментари