Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от тиквички и тиква

Кремсупа от тиквички и тиква

Кремсупа от тиквички и тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр.
  • тиква - 150 г
  • картоф - 1 бр.
  • праз лук - 1 бр.
  • сол
  • краве масло - 1 бучка
  • сметана - 2 с.л. за готвене или заквасена сметана
  • топено сирене - 2 триъгълничета Президент
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофа, тиквичката, праза и тиквата. Измийте и ги нарежете на малки парчета.

Сложете ги в тенджера. Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Добавете солта и варете на среден котлон до пълното им сваряване.

Махнете от котлона, добавете бучката масло и топеното сирене.

Изчакайте да се разтопят и пасирайте с пасатора до гладка кремсупа.

Сервирайте кремсупата от тиквички и тиква в купички или дълбоки чинии, като във всяка сложите по една лъжица сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: