Начин на приготвяне
Разполовяваме питките и ги запичаме на оребрен тиган. Запичаме и бекона.
Разтопяваме маслото, но не трябва да е прекалено горещо, за да не пресечем соса.
Разбиваме жълтъците с лимона с помощта на тел .Разбиват се непрекъснато на водна баня, като водата в долния съд не трябва да докосва този с яйцата.
След като се образува нежна пяна, на тънка струйка с непрекъснато бъркане се добавя и маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер. Отстраняваме от котлона, но за да не втвърди маслото, трябва да поддържаме соса Холандез топъл до сервиране.
Счупваме всяко яйце в отделна купичка. Слагаме тенджера с вода на котлона и добавяме малко оцет. След като е почти пред завиране, с въртеливо движение разбъркваме водата и от възможно най-ниска позиция изсипваме яйцата едно по едно.
Готови са, когато са забулени (3-4 мин), но задължително жълтъкът трябва да остане течен, за да имаме поширано, а не сварено яйце.
Поднасяме забулените яйца, като поставяме беконa върху питките, отгоре подреждаме яйцата и заливаме със соса.
Гарнираме забулени яйца със сос Холандез със ситно нарязан магданоз, който в оригиналната рецепта е заменен със зелен лук.