Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Забулени яйца с лук в доматен сос

Забулени яйца с лук в доматен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Забулени яйца с лук в доматен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Тази вкусотия може да хапвате и на закуска, на обяд и дори на вечеря! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете доматите на ситно. Запържете лука и чесъна. Прибавете доматите, сол на вкус, двата вида пипер и захарта.

Оставете соса да се готви, докато се поизпари течността.

Чукнете внимателно яйцата, захлупете с капак и оставете да се забулят за 5-6 минути.

Поднесете забулените яйца поръсени с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: