Арменски тулумби

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Арменски тулумби2 / 2
19/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"По всяко време на денонощието можем да хапваме сочни Арменски толумби - почерпете ни, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • извара - 500 г безсолна
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1.5 в.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - шипка
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се счукват яйцата и се бърка, после се добавя изварата, брашното, содата и солта.

Всичко хубаво се разбърква и става една хомогенна смес.

След като сместа е готова, пълним шприца или с торбичка (аз си купих от интернет накрайник за тулумби, с тази формата става както трябва).

В тиган слагаме олио - НЕ чакаме да се сгорещи, трябва да е студено, и с помощта на пош с накрайник стисваме вътре и режем с ножица.

След като арменските тулумби се запържат, вадим в тава.

Като приключим с тулумбичките, минаваме на сиропа.

В тенджера слагаме вода, захар и ванилия и варим 15 минути - при мен са достатъчни.

Заливаме студените тулумби с топъл сироп и слагаме в хладилник.

Сервираме арменските тулумби студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: