Арменски хляб

МартинМартин
Новак
616
Арменски хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • мая - 1 опаковка суха
  • вода - 1 1/2 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.пълнозърнесто
  • сусам - печен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата, добавете солта. Замесете твърдо тесто от двата вида брашно и маята - да стане еластично. Сложете го в намазнена купа и го намажете с олио.

Покрийте с капак и оставете да втасва. Разделете го на 8 части и ги разточете на тънки кори. Сложете една от корите в намазнена тавичка и поръсете със сусам.

Печете при 200 градуса 5-6 мин. Повторете същото и с останалото тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: