Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Шербет за Тулумби и Баклава

Шербет за Тулумби и Баклава

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Шербет за Тулумби и Баклава
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Страхотен шербет, който може да ползвате за заливане на толумбички и баклава"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл
  • мед - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд или малка тенджера (в противен случай сместа ще изкипи) изсипете водата, меда и захарта и ги поставете на котлона, който сте включили на средна степен. В моя случай е на 6 от 10 степен.

Варете всичко така за около 10 минути и след това добавете и лимоновия сок. Лимоновият сок се добавя, за да не се захароса нашият шербет, след като се охлади.

И се ври за още 10 минути.

По желание, разбира се, не е проблем да смесите абсолютно всички съставки за захарния сироп и да ги оставите да се варят за 20 минути.

Смъкнете от котлона (след 20 минути варене, нивото на течността ще се е редуцирала с около 1 см.)

Оставете на хладно да изстине и залейте вашата баклава или толумбички.

Рецептата за Шербет за Тулумби и Баклава е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: