Начин на приготвяне
В голяма купа се счукват яйцата и се бърка, после се добавя изварата, брашното, содата и солта.
Всичко хубаво се разбърква и става една хомогенна смес.
След като сместа е готова, пълним шприца или с торбичка (аз си купих от интернет накрайник за тулумби, с тази формата става както трябва).
В тиган слагаме олио - НЕ чакаме да се сгорещи, трябва да е студено, и с помощта на пош с накрайник стисваме вътре и режем с ножица.
След като арменските тулумби се запържат, вадим в тава.
Като приключим с тулумбичките, минаваме на сиропа.
В тенджера слагаме вода, захар и ванилия и варим 15 минути - при мен са достатъчни.
Заливаме студените тулумби с топъл сироп и слагаме в хладилник.
Сервираме арменските тулумби студени.