Начин на приготвяне
Обелете ябълките, нарежете ги на ивички, задушете ги за 1 минута в 2 ч.л. масло и добавете прясно изстискания лимонов сок и 2 с.л. кристална захар, след което ги задушете за още 3 мин, като внимавате да се запазят цели.
С останалата кристална захар разбийте белтъците на сняг, добавете млякото, брашното, жълтъците, ванилиите и солта и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Загрейте в тиган 2 с.л. масло, изсипете полученото тесто, печете го около 8 мин и когато долната страна придобие леко кафеникав цвят, го обърнете и го начупете с две вилици.
Добавете останалото масло и при непрекъснато бъркане го запържете, като накрая гарнирайте с ябълките.
Поръсете ябълковия сладкиш с пудрата захар и украсете с листенцата мента.