Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки на тиган

Сладкиш с ябълки на тиган

Сладкиш с ябълки на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"За пръв, но в никакъв случай за последен път опитваме разкошен сладкиш в тиган"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 големи
  • лимони - ½ бр. сока
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 150 г
  • масло - 8 ч.л. краве
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кристална захар - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • мента - листенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, нарежете ги на ивички, задушете ги за 1 минута в 2 ч.л. масло и добавете прясно изстискания лимонов сок и 2 с.л. кристална захар, след което ги задушете за още 3 мин, като внимавате да се запазят цели.

С останалата кристална захар разбийте белтъците на сняг, добавете млякото, брашното, жълтъците, ванилиите и солта и бъркайте до получаването на еднородна смес.

Загрейте в тиган 2 с.л. масло, изсипете полученото тесто, печете го около 8 мин и когато долната страна придобие леко кафеникав цвят, го обърнете и го начупете с две вилици.

Добавете останалото масло и при непрекъснато бъркане го запържете, като накрая гарнирайте с ябълките.

Поръсете ябълковия сладкиш с пудрата захар и украсете с листенцата мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: