Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки на слоеве

Сладкиш с ябълки на слоеве

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Сладкиш с ябълки на слоеве
Снимка: Искра
1 / 2
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Есента е чудесно време за приготвяне на вкусни десерти с различни сезонни плодове"

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • масло - 200 г (размекнато)
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • яйца - 5 бр
  • брашно - 250 г
  • бадеми - 100 г смлени (или бадемово брашно)
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • ябълки - 2 - 3
  • пудра захар - 50 г
  • бадеми - 2 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме 2 с.л. от кората на лимона и изцеждаме сока.

Смесваме мекото масло, захарта, ваниловата захар и солта. Разбъркваме до светлъл крем. Добавяме 2/3 от лимоновия сок и яйцата - едно по едно.

Смесваме брашното, смлените бадеми и бакпулвера, прибавяме към останалата смес. Разбъркваме до получаване на тесто.

Ябълките нарязваме наполовина, отстраняваме семената и нарязваме на тънки филийки.

Намазваме продълговата форма (около 25 см) за печене с масло. Първо слагаме слой от тестото - около 1 см, отгоре подреждаме ябълковите резени и отново повтаряме, докато свърши тестото.

Печем ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна на 140 градуса с вентилатор или 160 градуса без вентилатор за около 1 ч. и 15 минути. Оставяме да се охлади и изваждаме от формата.

За глазура смесваме пудрата захар и 1-2 ч. л. лимонов сок, разбъркваме и разпределяме върху сладкиша.

Отгоре поръсваме с филирани бадеми.

Сладкишът с ябълки на слоеве е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: