Маслен сладкиш с крем и череши

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
21/06/2019
"Вие как си пиете кафето, защото ние го обичаме чисто и с две парчета маслен сладкиш с крем и череши "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г, студено
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • Плънка
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 80 г
  • ванилин - 1 бр
  • ром - 1 с . л.
  • череши - без костилка - 250 г
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;

Керамична правоъгълна форма - 28/20, добре намаслена с парче масло.

Маслото се нарязва на кубчета. Прибавя се захарта, бакпулверът и брашното. Разбива се с ръчен блендер или вилица, докато стане на трохи.

В купа се смесват продуктите за пълнежа и се разбиват с пасатор. Сместа остава течна, така ѝ трябва да остане.

Черешите /а може да се ползват и вишни/ със захарта се поставят в касерола на умерен котлон при периодично разбъркване. Когато започнат да се сгъстяват и черешите отделят повече сок, се свалят от котлона и се прецеждат през цедка. Оставят се само плодовете да се охладят до стайна температура.

В намаслена правоъгълна форма, може да се ползва и кръгла, но лицето ѝ да е с подобни размери, се посипват 2/3 от трохите. Отгоре се разхвърлят черешите и се заливат с крема. Поръсват се с останалите маслени трохи.

Черешовият сладкиш се пече на 190 градуса за около 30/35 мин.

Масленият сладкиш с крем и череши се изважда от фурната и се оставя напълно да се охлади за няколко часа, може и да се остави в хладилник, за да може да стегне маслото много хубаво, след това се нарязва на малки пастички.

Източник: fedorska.blogspot.com

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар