Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сочен маслен сладкиш с череши

Сочен маслен сладкиш с череши

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Сочен маслен сладкиш с череши
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
07/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Сочен маслен сладкиш с череши, с аромат на канела и поръска от кафява захар - няма какво да добавим"

Необходими Продукти

  • череши - 1 купа (без костилки)
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 125 г
  • брашно - 140 г
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • ванилия - 1 саше
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, което трябва да е на стайна температура, разбиваме със захарта до гладка смес.

Добавяме яйцата едно по едно и отново разбиваме до получаване гладка пяна.

Добавяме пресятото с бакпулвера брашно и разбъркваме отново.

Накрая прибавяме киселото мляко и ванилията.

Получената хомогенна смес изсипваме в тавичка, намазана с масло или застлана с хартия за печене.

Отгоре подреждаме черешите и накрая поръсваме със смес от кафява захар и канела.

Печем ароматния сладкиш с череши за около 30-35 минути на 170-180 °C.

Поднасяме сочен маслен сладкиш с череши, след като изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: