Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Анасонов сладкиш

Анасонов сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Анасонов сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Перфектният анасонов сладкиш търси чаша силно кафе за споделени мигове на удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • бадемово мляко - 260 мл
  • мастика - 40 г
  • зехтин - 100 мл
  • бакпулвер - 15 г
  • захар - 200 г
  • бял шоколад - 70 г
  • сметана - 3 - 4 с.л. сладкарска, течна, неподсладена
  • анасон - 1/2 ч.л. счукани зрънца
  • бадеми - 12 - 16 бр. цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички течни съставки (без сметаната) заедно със захарта. Бърка се, докато кристалчетата се разтворят.

Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части при разбиване с телена бъркалка. Ако сместа е твърде рядка, се добавя допълнително брашно до постигане на консистенция за кексово тесто, в никакъв случай твърде гъсто.

Сипва се в тавичка, покрита с хартия за печене, правоъгълна с размери 18/28. Отгоре се подреждат бадемите.

Печете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна 40 минути или до суха клечка.

След като сладкишът е изпечен, фурната се изключва и тавата се оставя вътре на отворена врата поне 10-15 минути.

Когато напълно изстине се, прави заливка от разтопен на слаб огън бял шоколад и сметана, а за подсилване на анасоновият вкус и аромат към тях се добавя и лъжичка счукани анасонови зрънца.

След като се залее сладкишът с анасон се оставя отново за няколко минути, за да стегне шоколадът.

Поднася се с чай, кафе или мляко.

Да ви е вкусно и сладко!

* Адаптирала съм рецептата от така известната Торта Малагеня, но с някои промени в съставките, с което постигнах един сочен, ароматен и вкусен сладкиш, в който цялото ми семейство е влюбено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: