Начин на приготвяне
В купа се смесват всички течни съставки (без сметаната) заедно със захарта. Бърка се, докато кристалчетата се разтворят.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части при разбиване с телена бъркалка. Ако сместа е твърде рядка, се добавя допълнително брашно до постигане на консистенция за кексово тесто, в никакъв случай твърде гъсто.
Сипва се в тавичка, покрита с хартия за печене, правоъгълна с размери 18/28. Отгоре се подреждат бадемите.
Печете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна 40 минути или до суха клечка.
След като сладкишът е изпечен, фурната се изключва и тавата се оставя вътре на отворена врата поне 10-15 минути.
Когато напълно изстине се, прави заливка от разтопен на слаб огън бял шоколад и сметана, а за подсилване на анасоновият вкус и аромат към тях се добавя и лъжичка счукани анасонови зрънца.
След като се залее сладкишът с анасон се оставя отново за няколко минути, за да стегне шоколадът.
Поднася се с чай, кафе или мляко.
Да ви е вкусно и сладко!
* Адаптирала съм рецептата от така известната Торта Малагеня, но с някои промени в съставките, с което постигнах един сочен, ароматен и вкусен сладкиш, в който цялото ми семейство е влюбено.