Начин на приготвяне
Настържете тиквата. Може да ползвате настъргана замразена тиква, както аз във случая. Винаги имам във фризера малки пакетчета настъргана тиква.
В купа пресейте брашното и прибавете сухите съставки без захарта.
В друг съд разбийте яйцата със захарта, докато увеличат обема си и се образува пухкав крем. Прибавете олиото и отново разбъркайте.
Добавете настърганата тиква. Накрая прибавете на части сухите съставки. Разбъркайте всичко с шпатула.
Разделете кексовата смес в две купи. В едната добавете какаото.
Намаслете и набрашнете форма за кекс.
Започнете да редувате от двете смеси, като слагате по 2 супени лъжици от всяка. Сипвайте на едно и също място, за да се получат шарки.
Сложете кекса в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор и печете 30 минути, до готовност. Отворете фурната и оставете кекса с тиква вътре за още 5 минути.
След като се охлади, го извадете от формата и го полейте с разтопен течен шоколад. Отгоре поръсете със смлени орехи.
Страхотен пухкав и сочен есенен кекс с тиква.
Да ви е сладко!
Коментари