Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на едро, лукът се обелва и нарязва ситно, морковът - на кръгчета, а тиквата се почиства от кората и се нарязва на едри кубчета.
Загрява се олио в тенджерка, задушаваме нарязан лук, морков и картофи. Добавят се доматено пюре и червен пипер, разбъркваме и сипваме вода, така че да покрие продуктите.
Овкусява се със сол, черен пипер, риган и нарязани листа от целина. Оставяме да се вари на умерен огън.
Когато картофите омекнат и са почти готови, добавям розички карфиол и парчета тиква. Готви се още 10 минути и гювечът е готов.
Сервираме още топла тази великолепна есенна гозба!
Есенният гювеч с тиква и карфиол е много вкусен.