Начин на приготвяне
Обелете и почистете ябълките. Настържете ги на едро ренде. Поставете ги в купа и добавете канелата и содата. Разбъркайте ги и оставете на една страна.
В друга купа поставете яйцата, разбийте ги с миксер и постепенно прибавете захарта и продължете на разбивате.
След като сместа стане на пухкава пяна, се прибавя и олиото.
Накрая прибавете и предварително пресятото брашно смесен с 1 пак. бакпулвер и ванилиите.
Орехите се нарязват на едро и се прибавят към сместа за есенния кекс.
Накрая към кексовата смес се прибавя и ябълковата. Разбърква се хубаво с лъжица. Кексовата форма се намазва с олио и се изсипва сместа.
Пече се ябълковият кекс в умерена фурна на 180 °C за около 35-40 минути. Проверяваме с дървена клечка.
Изчакваме да изстине във формата си и след като изстине, обръщаме формата в подходяща чиния.
Поръсете есенния кекс с ябълки с микс от пудра захар и канела и се насладете :)