Бисквитена торта с грис по рецепта на Люси

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1842912
22/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 106
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • грис - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 110 г
  • бисквити - 250 г какаови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или по-голяма касерола слагаме грис, кокос и захар. Прибавяме млякото и разбъркваме добре.

Слагаме съда на котлона на ниска степен и варете, разбъркваме периодично, докато получим гъст крем.

Изсипваме крема в предварително измита със студена вода форма за кекс (аз използвах силиконова).

Изравняваме крема и мушкаме в него вертикално бисквитите на разстояние една от друга.

Оставяме десерта да се охлади първо на стайна температура, а след това в хладилника.

Когато е готов, отлепваме леко страните му с помощта на ножче и обръщаме върху чиния или поднос. Заливаме с шоколадов ганаш и поръсваме с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dora Borisova Negoycheva
Dora Borisova Negoycheva
24.06.2019 19:10
Бисквитите смлени ли са или цели ,защото от снимката не се разбира много добре?
0
0
Галя Николова
Цели
0
0