Варен кейк

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Варен кейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • масло - 225 г
  • стафиди - 450 г или микс сушени плодове
  • захар - 225 г
  • прясно мляко - 450 мл
  • брашно - 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. сода бикарбонат
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесете маслото, захарта, стафидите, подправките и млякото. Оставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън.

Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера. Разбъркайте докато се получи гладка смес.

Изсипете сместа в предварително намазнен съд и печете 1 1/2 часа в умерена фурна /180 градуса/

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: