Сутляш с вишни

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сутляш с вишни
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добавете лъжичка сладко от вишни към домашния сутляш и се насладете на свежия вкус"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • ориз - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 1 с.л. (малко кубче)
  • за вишневия сос
  • вишни - 250 г почистен плод
  • захар - 3 с.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд с дебело дъно налейте прясното мляко и много добре измития и прецеден ориз.

Поставете съда на силен огън, докато заври. След което намалете огъня на най-слабата степен, варите за около 15 минути, като периодично разбърквате.

Прибавете ванилията, маслото и захарта, след като се сгъсти и се получи гладък и леко зърнест крем, се сваля от огъня.

За вишневия сос поставете тиган с дебело дъно на котлона. Прибавете захарта и изчакайте да си разтопи и леко оцвети до бледо златисто.

Прибавете почистените вишни и варите за няма и 5 минути след завиране.

Обединете топлия сутляш и вишнев сос, като първо разпределите сутляша, поръсете го с канела на вкус и разпределете вишневия сос.

Поставете млякото с ориз в хладилник, сервирайте студен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: