Начин на приготвяне
В метален съд с дебело дъно налейте прясното мляко и много добре измития и прецеден ориз.
Поставете съда на силен огън, докато заври. След което намалете огъня на най-слабата степен, варите за около 15 минути, като периодично разбърквате.
Прибавете ванилията, маслото и захарта, след като се сгъсти и се получи гладък и леко зърнест крем, се сваля от огъня.
За вишневия сос поставете тиган с дебело дъно на котлона. Прибавете захарта и изчакайте да си разтопи и леко оцвети до бледо златисто.
Прибавете почистените вишни и варите за няма и 5 минути след завиране.
Обединете топлия сутляш и вишнев сос, като първо разпределите сутляша, поръсете го с канела на вкус и разпределете вишневия сос.
Поставете млякото с ориз в хладилник, сервирайте студен!