Начин на приготвяне
Предлагам ви различен, по-интересен вариант на любимата ни лятна супа - таратора. А именно смути таратор.
Идеята ми хрумна спонтанно, тъй като моят малък син не обича копъра в таратора. Тогава реших да го блиндирам, за да не се усеща....и така, това смути от таратор стана любима разхлаждаща лятна напитка на цялото семейство. А и се приготвя много по-бързо от традиционния таратор.
Краставицата, млякото и водата трябва да са предварително охладени. Може да охладите предварително също и чашите, в които ще поднесете студената супа, просто трябва да ги намокрите и приберете във фризера за - минути, докато се заскрежат.
Обелената краставица, нарязана на едри парчета пресния копър, орехите и обелените скилидки пресен чесън се пускат в блендера за кратко до получаването на хомогенна кашичка. Добавя се киселото мляко, олиото или зехтина, сол, черен пипер и по желание сока от един лайм. Пускате още веднъж блендера за кратко, след което добавяте студената вода и пускате отново блендера за няколко секунди.
Сервирате в охладените чаши вашата любима лятна студена супа таратор, слагате сламка, кубче лед и остава само да се насладите на вашето охлаждащо и засищащо лятно питие.
Весело лято!
Коментари