Селски огретен с тиквички, домати и тученица

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40213131
24/06/2019
"Задължително трябва да опитате този свеж огретен с тученица "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 868
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета не по-дебели от 5 мм. Подреждаме ги на дъното на тавата, така, че да я изпълнят. Вторият ред е от кръгчета домати и листенца тученица. Третият ред подреждаме отгоре - обелена и нарязана на кръгчета тиквичка.

Намазваме с малко шарлан тиквичките и сипваме половин чаена чаша (наливаме я отстрани, не отгоре, за да не измие шарлана), колкото леко да изпълни дъното. Печем 30 минути на 250 градуса, докато омекнат картофите и са напълно сварени.

След това поръсваме с изварата и чубрицата. Заливката сме подготвили, докато са се пекли зеленчуците, като сме разбъркали яйцата с киселото мляко, содата и хималайската сол. Равномерно я разпределяме отгоре със супена лъжица - да има навсякъде - и по краищата и по средата да покрива тиквичките и изварата.

Печем още 20-25 минути на 250 градуса до златист загар по цялата повърхност. Изваждаме от фурната и веднага поръсваме с настърган кашкавал, който от топлината на ястието сам ще се разтопи.

Поднасяме топло в 3 порции.

Запомнящо се вкусен и ароматен реден огретен с тиквички, домати и градинска тученица, подходящ за чудесен летен обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар