Руло от качамак с гъби

ИскраИскраЧирак36
25/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за плънката
  • печурки - 300 г пресни
  • чесън - 2 скилидка
  • пресен лук - 2 стръка
  • топено сирене - 100 г
  • краве масло - 4 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • царевично брашно - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата с млякото, маслото и солта. Намаляваме котлона и при непрекъснато бъркане добавяме царевичното брашно. Готвим 3-4 минути, докато се сгъсти.

Нарязваме гъбите и ги запържваме в 2 с.л. масло, докато омекнат. Добавяме чесъна, мащерката и овкусяваме със сол и пипер. Махаме от котлона и добавяме нарязаните лук и топено сирене.

Разпределяме качамака на тънък слой върху стреч фолио. Отгоре разпределяме плънката и завиваме на руло.

Поливаме с останалите 2 с.л. масло и поръсваме с царевично брашно.

Запичаме рулото от качамак с гъби до златисто на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар