Начин на приготвяне
Нарязвате лука и гъбите на средно големи парчета, слагате ги в тава с олио на дъното и ги слагате във фурната, да се задушават под капак или с фолио за ок. 20 мин.
След това махате капака (фолиото) и добавяте бекона, нарязан на кубчета, и разбърквате добре.
Оставяте във фурната, да се пече до готовност на лука и гъбите и до златист цвят на бекона.
В тенджера с ок. 0.800 л вода слагате 1 ч.л. сол и изчаквате да заври.
След това сипвате царевичния грис и бъркате непрекъснато до сгъстяване.
Изваждате от тавата задушените гъби, лук и бекон и изсипвате в нея качамака.
След това го слагате, за де запече във фурната за ок. 15 мин.
През това време в малък съд разтапяте ок. 50 г масло, но не го пържите.
Към маслото слагате на вкус сладък червен пипер и малко пушен червен пипер, разбърквате и сваляте от огъня.
Изваждате качамака от фурната и разпределяте върху него гъбите, лука и бекона и поливате с маслото.
Поднасяте топъл този вкусен качамак с лук, гъби и бекон.
Коментари