Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак с лук, гъби и бекон

Качамак с лук, гъби и бекон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269732
Качамак с лук, гъби и бекон
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Поднесете качамака още топъл, за да се насладите максимално на вкусовете от лука, гъбките и бекона"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • червен лук - 2 глави
  • печурки - 6 бр.
  • бекон - 100 г
  • олио
  • масло
  • червен пипер - сладък
  • пушен червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и гъбите на средно големи парчета, слагате ги в тава с олио на дъното и ги слагате във фурната, да се задушават под капак или с фолио за ок. 20 мин.

След това махате капака (фолиото) и добавяте бекона, нарязан на кубчета, и разбърквате добре.

Оставяте във фурната, да се пече до готовност на лука и гъбите и до златист цвят на бекона.

В тенджера с ок. 0.800 л вода слагате 1 ч.л. сол и изчаквате да заври.

След това сипвате царевичния грис и бъркате непрекъснато до сгъстяване.

Изваждате от тавата задушените гъби, лук и бекон и изсипвате в нея качамака.

След това го слагате, за де запече във фурната за ок. 15 мин.

През това време в малък съд разтапяте ок. 50 г масло, но не го пържите.

Към маслото слагате на вкус сладък червен пипер и малко пушен червен пипер, разбърквате и сваляте от огъня.

Изваждате качамака от фурната и разпределяте върху него гъбите, лука и бекона и поливате с маслото.

Поднасяте топъл този вкусен качамак с лук, гъби и бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много обичам качамак, така много апетитна изглежда ще изпробвам и аз.
03.04.2021 12:53
1
Геновева
Геновева
Чудесна идея...
02.04.2021 10:05
1