Тиквички с яйца и чесън

Мария СимоваМария СимоваГуру108256103013
27/06/2019
"Свежо, нашенско и много вкусно - само за приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 510
  • Преглеждания за месеца566
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр. (около 250 - 300 г)
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и на режете на ситни кубчета тиквичката и лука.

В тиган нагрейте малко олио и запържете лука до омекване. Добавете нарязаната тиквичка и запържете за около 5-6 минути, докато течността се изпари.

Прибавете пресования чесън, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Отделно много добре разбийте яйцата с щипка сол и залейте зеленчука с тях.

Поръсете с пресен и ситно нарязан копър, затворете капака на тигана и задушете за около 3 минути.

Готви се бързо и просто, но се получава много вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар