Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем с тиква и рикота

Крем с тиква и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем с тиква и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Поднесен по специален начин, какъвто е и самият той - нежен крем с рикота и тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 450 - 500 г обелена, почистена
  • рикота - 200 г
  • крема сирене - 1 с.л. с връх, тип Филафелфия
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 2 - 3 с.л. с връх (зависи от сладостта на тиквата)
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • шоколад - млечен или черен (с ядки за настъргване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на едри парчета и я сварете. След като е готова я оставете да се отцежда от водата и изстива. Може да смачкате леко, за да я изстискате. Това е нужно, за да не става твърде рядко кремчето.

Сложете в купа рикотата, захарта, ваниловата захар, крема сиренето, канелата, лимоновия сок и отцедената сварена тиква.

Пасирайте до съвършено гладък и пухкав крем. Регулирайте на сладост, ако е нужно добавете малко захар (на мен с две супени лъжици с връх ми е достатъчно).

Готовия крем разсипете в чашки и сложете в хладилник да стегне.

Поднесете с настърган шоколад и ядки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: