Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Прасковен ликьор

Прасковен ликьор

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Прасковен ликьор6 / 6
27/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Може да се казва Прасковен ликьор, но истинското му име е Божествена амброзия"

Необходими Продукти

  • праскови - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • ракия - 500 мл
  • ванилия - есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, обелват се, и се нарязват на полумесеци, поръсват се със захар. Така седят една нощ в хладилника.

На следващия ден се взема един буркан, слага се вътре ракията и прасковите, които са престояли в хладилника 1 нощ и са пуснали сок.

Добавят се две-три капки ванилова есенция и се затваря капакът на буркана.

Така престоява един ден, може и да не е в хладилник - ракията да са смеси с прасковите и да се промени цвета на ликьора. Моите плодове бяха купени от пазара и много цвят не пуснаха, но ако имате домашни, може да получете малко по червеникав цвят, както очаквах и аз.

Сервирайте прасковения ликьор с малки чаши - аз не изхвърлих парчетата, сложих по една на чаша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! 5 бр.праскови,а като грамаж? Моите са дребни,затова питам.
02.10.2023 17:32
Анонимен
Анонимен
Здравейте днес направих
Процедурата с ракия имам предвид че смесих всичко продукти
Искам да попитам дали ако оставя ликьора да отлежи дали ще му стане нещо
30.08.2022 09:44