Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от броколи с прясно мляко

Кремсупа от броколи с прясно мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от броколи с прясно мляко6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нежна грижа за стомаха и небцето - ето това е днешното ни предложение"

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • картофи - 2 бр. средни/големи
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 700 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • синьо сирене - 40 г + за декорация, по желание
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • крутони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро лука и го задушете до омекване в зехтина. Когато леко започне да добива загар, сложете скилидките чесън - обелени, но цели. Гответе още минута-две, за да пусне аромата си.

Налейте 1-1.2 л вода и когато заври, сложете броколите, накъсани на розички, и картофите - обелени и нарязани на дребно (за да се сварят по- бързо).

Подправете със сол и черен пипер и варете до пълна готовност на зеленчуците - около 20-25 минути.

Дръпнете от огъня и налейте прясното мляко, сложете синьото сирене на парченца и пасирайте до гладък крем. Регулирайте гъстотата на кремсупата, като добавяте още мляко, ако е необходимо.

Поднесете супата гореща, гарнирана с хрупкави чеснови крутони и малко парченце синьо сирене за аромат.

*Синьото сирене е по желание, но аз предпочитам тази кремсупа от броколи с прясно мляко с него, тъй като то и броколите са една неразделна любов и много си подхождат.

Опитайте и споделете!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И какво правим с изпържения лук?Къде да го денем?
23.06.2024 22:55
1
Покажи всички подкоментари