Начин на приготвяне
В киселото мляко (1 ч.ч.), сипваме бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.
В купичка счукваме яйцето (1 бр.) и разбиваме с щипка сол. Към разбитото яйце прибавяме киселото мляко с бакпулвера, сирене (1 ч.ч.) и куркума на вкус.
Разбъркваме и постепенно слагаме оризово брашно (1-2 с.л.) и бяло пшеничено брашно (1 ч.ч.). Трябва да получим гъста смес с консистенция като кейково тесто.
Слагаме тиган за палачинки (или сач), за да се нагрее на котлона.
Намазваме с олио или мас и като си помагаме с две лъжици, сипваме в тигана от тестото и оформяме баничките-марудници (по една препълнена супена лъжица с тесто за всяка баничка). Изпичаме равномерно, като обръщаме и от двете страни.
Готовите и изпечени марудници слагаме върху решетка. Сервираме с кисело мляко или айрян.
Коментари